Nyheder

Hjemmemøde i februar må desværre også aflyses

Kære alle i Zonta Silkeborg.

Da de nuværende restriktioner er forlænget til den 7. februar bliver vi desværre nødt til igen at udsætte vores NYTÅRSKUR, da vi ikke kan satse på et arrangement den 10. februar som planlagt.

Vi håber at forsamlingsloftet bliver hævet i løbet af februar i takt med at vaccinen udbredes, derfor satser vi på at kunne gennemføre NYTÅRSKUREN  den 10. marts, hvilket også er sidste chance, da vores april møde har ÅRSMØDE som fast dagsorden.

Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan mødes, men nu må vi holde ud, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til normale tider for hele samfundet og til vores normale ZONTA klubmøder 😊

Vi håber, at I alle har det godt trods de mange begrænsninger i dagligdagen.

De bedste hilsner

Bestyrelsen
Jette Philipsen

Julemøde 9. december gennemføres

Kære Zonta Silkeborg

Julen nærmer sig og vi glæder os over, at det er muligt at afholde vores Julemøde med hensyntagen til afstands-restriktionerne. Som alle steder i det offentlige rum skal vi bære mundbind, når vi står op.

Det bliver den 9. december kl. 18.30 på Vejlsøhus, Vejlsøvej 51, Silkeborg.

PROGRAM:

18.30: 3-retters menu (vi kan røbe at desserten er ris a la mande J )

20.00: Aftenens overraskelse, der med sikkerhed vil bringe os i julestemning.

20.45: 3-minutter v/ Anna Marie Holst

Herefter er der kort nyt fra bestyrelsen og hyggesnak.

Næste møde:  NYTÅRSKUR onsdag den 13. Januar 2021 på Vejlsøhus.

!! Afbud senest fredag d. 4. December kl 12 til Britta Bang på: brittabang@msn.com

Betaling SENEST 4. december:  kr. 250,00 indsættes på Zonta’s konto i Nordea 2380-6263790829 eller MobilePay 53365

Nyt koncept: “Let’s meet at”

Zonta Silkeborg har som så mange andre foreninger haft svært ved at mødes og holde aktiviteterne i gang i en coronakrise med forsamlingsforbud, der hele tiden ændrer sig. Derfor kommer nu et nyt tiltag fra Pengeudvalget, som de kalder Let’s meet at….. 

Konceptet går ud på, at der i 2021 bliver lavet små arrangementer, hvor vi kan mødes, dog nok mest udenfor i det fri grundet Corona. Så modtager du som medlem af Zonta Silkeborg en mail med Let’s meet at….så er det Pengeudvalget, der har fundet på et eller andet. Det er ikke noget man skal tilmelde sig eller melde fra til. Man møder bare op, hvis man har tid og lyst.

Så derfor, Kære Zonta piger, Let’s meet at….. 

Søndag d. 17 januar 2021 kl.13.00 ved parkeringspladsen ved Kunstcentret Silkeborg Bad.

Vi vil samles, dele os op i Corona-venlige grupper og begive os ud på en gåtur rundt om Ørnsø. På turen kommer vi forbi den nye trætrold ’Stærke Storm’. Husk! Gode travesko, vand og godt humør.

Deltagelse koster 50 kr, som kan overføres til Zonta via Mobile Pay 53365 eller via bankoverførsel til Zontas konto.

 

Mange hilsner med ønske om en Glædelig jul samt et godt nytår
Zonta Pengeudvalg.

 

Maj mødet aflyses grundet corona-hensyn

Kære ZONTA damer.

Håber I kan holde humøret oppe i denne meget mærkelige tid med restriktioner for vores sociale liv.

Vi påbegynder i denne uge det nye ZONTA år  1. Maj 2020 – 30. April 2021.

Vi starter desværre året med at aflyse vores klubmøde den 13. Maj.

Da myndighederne først melder ud den 10. Maj om vi må forsamles mere end 10 personer, har vi ikke mulighed for at forberede et møde på bare 2 dage; ligeledes ved vi heller ikke, om Restaurant Hjejlen må åbne og tage imod os.

Vi håber på at kunne gennemføre vores sommermøde den 10. Juni.

Aktivitetsudvalget er frisk på at arrangere et udendørs-møde, så lad os håbe det bliver muligt. Info følger.

De af bestyrelsen foreslåede vedtægtsændringer i §7 er vedtaget med fuld opbakning. Den nye tekst i §7 er indskrevet på vores hjemmeside.

Vi byder Gurli velkommen i bestyrelsen og sender en STOR TAK til Rie for en fantastisk indsats både som formand og past-formand.

Med hensyn til de punkter på Årsmødets dagsorden, som vi ikke har klaret via mail, så vil vi samle op på disse, når vi igen kan mødes.

ÅRSKONTINGENT: 

Årskontingent er uændret kr 1.500,- som bedes indbetalt senest den 30. April til: konto 2380-6263790829 eller MobilPay 53365

For medlemmer under 30 år er kontingentet  kr 750,-  

De bedste hilsner med håbet om at vi snart ses igen !

BESTYRELSEN
Jette Philipsen

Årsmødet er udskudt til 13. maj

Coronasituationen rykker årsmødet

Det er ikke sandsynligt, at Statsministeren åbner op for større forsamlinger inden den 15. April, derfor har vi i bestyrelsen valgt at udsætte det annoncerede ÅRSMØDE til den 13. Maj.

Vi håber, at Danmark til den tid er åbnet op for forsamlinger over 10 personer og at Restaurant Hjejlen igen må modtage gæster.

Vi følger udviklingen og melder tilbage igen i begyndelsen af maj.

Venlig hilsen og god påske
Bestyrelsen

Nearly 3 million girls empowered to say no to child marriage

Every minute, 23 girls under the age of 18 get married in the world. Over the year, 12 million girls are married too soon, jeopardizing their well-being and personal development.

The Global Programme to End Child Marriage works in 12 countries, where it brings together governments, civil society, families and young people in a collective effort to prevent girls from marrying too young and support those already married.

In Zonta’s first year of support, the Global Programme achieved the following results:

·     Nearly 3 million adolescent girls were empowered through life skills education and training, far exceeding the goal of 1.4 million.

·     77% of girls enrolled in these programs transitioned from primary to lower secondary school, compared to just 59.8% who made the same transition in 2017.

To see more about the Global Programme’s impact, read the Ending Child Marriage 2018 Executive Summary and Annual Report.

Ustyrlige kvinder har det sjovere! Kom til foredrag 25. marts med Emilia van Hauen

Tilmelding for Zonta Silkeborg via mail til Britta Bang på brittabang@msn.com senest den 2. marts. Bemærk at tilmelding er bindende – og at betaling denne gang afregnes ved døren.

Alle er velkomne, så invitér endelig naboen, genboen, kollegerne og vennerne.

Spørgsmål kan rettes til:
Judith Mølgaard på Sejssoevej@iCloud.com
Kirsten Støve Larsen på mathlau@mail.dk

En herlig tradition er startet

Den 8. januar 2020 holdt Zonta Silkeborg for første gang Nytårskur, med festlige bobler og donation af de i 2019 indsamlede midler. Det blev er dejlig, hyggelig og festlig aften, som herefter vil blive indfært som fast tradition.

På dagen havde vi besøg af Zontas landsformand, Aase Schmidt, der fortalte om Zonta globalt og nationalt. Zonta er et erhvervsnetværk og et velgørenhedsnetværk med 21 klubber i DK med i alt 559 medlemmer. Landsformanden kunne blandt andet berette, at der bliver lyttet til Zonta, både i FN og i Kvinderådet – og dertil medbragte hun ros og tak til Zonta Silkeborg, som er en mønsterklub.

Bestyrelsen rettede en stor tak til de udvalg, der i dette regnskabsår har indtjent store beløb – og dermed gjort det muligt at donere samlet 66.000 kr. til velgørende formål. Det kan alene lade sig gøre, fordi der gennem året er ydet en stor indsats fra Golfudvalget, Banko&Bobler, Donationsudvalget og Pengeudvalget.

Årets donationer går til:

Kr. 20.000 – Ending Child Marriage
Kr. 20.000 – børnehjemmet Grønland
Kr. 10.000 – Giv en pige ret
Kr. 10.000 – Mødrehjælpens julehjælp
Kr. 2.600 – SOS Børnebyerne
Kr. 2.600 – Plan/Børnefonden

Økologiske bleer m.v. til hhv. Silkeborg & Herning Krisecentre.

En særlig tak til Karin Mørk, som på trods af sygeorlov og krykker har lavet et stort forarbejde til vores Nytårskur.

Zonta Silkeborgs trofaste vært, Rikke Brockstedt på Restaurant Karoline Amalie, må af personlige årsager holde pause i 2020, hvorfor klubbens hjemmemøder kommer til at ligge på Restaurant Hjejlen.

Deltagerne takker for en dejlig aften.

Nytårskur og klubmøde 8. januar 2020 kl. 18.30 – 22.00 på Restaurant Karoline Amalie

Vi starter det første klubmøde i 2020 med en lille Nytårskur, hvor vores donations-modtagere kommer og får overrakt årets donationer.

Rikke Brockstedt fra Restaurant Karoline Amalie arrangerer bobler og snacks, og Karin Mørk fra Donationsudvalget vil motivere og overrække donationerne.

Nytårkuren er fra kl. 18.30 – 19.30.

Herefter fortsætter vores ordinære klubmøde med deltagelse af Landsformand Aase Schmidt.

Hvornår: 8. januar 2020 kl. 18.30 – 22.00

Hvor: Restaurant Karoline Amalie, Uglesøvej 1, Virklund, 8600 Silkeborg.

Vel mødt og godt nytår