Nyheder

Ny bestyrelse i Zonta Silkeborg

 Kvinder fra Silkeborg arbejder for at styrke kvinders rettigheder lokalt, nationalt og internationalt.

Organisationen og netværket Zonta International, er også lokalt repræsenteret i Silkeborg, og ved årsmødet har afdelingen netop sammensat den nye bestyrelse. Formandsposten gik til Jette Philipsen, næstformand blev Judith Mølgaard, og posten som kasserer håndteres af Lene Blokager. Sekretær i bestyrelsen blev Britta Bang. I øvrigt består bestyrelsen af past formand Rie Elstrøm, samt suppleanter, Erna Bornhøft og Helle Skaanild Grønne og revisor Erna Bornhøft samt revisorsuppleant Helle Svendsen.

Zonta International er en partipolitisk og religions-neutral kvindeorganisation og netværk, der har 29.000 medlemmer i 63 lande og ønsker en verden, hvor kvinders rettigheder anerkendes som menneskerettigheder og hvor hver eneste kvinde har mulighed for at udvikle og udnytte sine evner. I en sådan verden har enhver kvinde adgang til alle ressourcer og er repræsenteret i besluttende organer på lige fod med mænd og i en sådan verden lever ingen kvinde i frygt for vold.

Zonta Silkeborg fungerer som et lokalt netværk af kvinder, der er engageret i og arbejder for at opfylde Zontas internationale formål: Anerkendelse og styrkelse af kvinder lokalt og nationalt. Gennem samvær i klubben lærer kvinderne samtidig hinanden at kende – det giver en åbenhed og en forståelse for de enkelte medlemmers erhverv og hverdag. For at skabe et økonomisk overskud, der kan bruges til foreningens arbejde, arrangerer kvinderne hvert år eksempelvis golfturnering, modeshows, foredrag, events og loppemarked.

Indlægget blev bragt i Midtjyllands Avis den 12. juni 2019 – se det her.

Students in Denmark say NO to violence against women

Inspired by the ZontaSaysNo campaign, the Danish District 13 Zonta clubs of Viborg, Silkeborg, Aarhus and Aarhus II invited upper secondary schools in their respective cities to discuss the topic of equal rights and respect between the sexes.

D13.jpg

More than 150 students at seven upper secondary schools said yes to the invitation. During the course of November, they spent many lessons in English, Danish, social studies or drama working on subjects such as how to say no to physical or mental abuse, how to have ethical behavior on social media, and learning about bullying and mental terror. They also learned about sexist stereotyping and other related topics.

The result was a series of inspiring essays, poems, short stories, video productions, social studies papers and plays. The students presented many of these products on stage to an enthusiastic audience on 24 November at VIA University College in Aarhus.

The Zonta club members said they are grateful to the students for their thought-provoking responses and reflections. Members said the contributions from the students strengthen their faith in humanity and show them clearly just how aware young people are about these issues and about how important it is to say no to physical and mental violence and to fight for gender equality.

Zonta siger nej til børneægteskaber

     

Zonta gennemfører i øjeblikket en verdensomspændende kampagne på de sociale medier for at skabe opmærksomhed om det store problem, som børneægteskaber er overalt i verden.

Vi håber, du vil være med til at skabe opmærksomhed ved at like og dele Zontas indslag på de sociale medier. Lige nu finder du dem på Zontas forskellige facebooksider.

Du er også meget velkommen til at kopiere billedet her ved nyheden og slå den op på din egen facebookside – eller andre sociale medier, som du bruger.

SIG NEJ SIG FRA

Kom med til dette østjyske Zonta-arrangement,  som er kulminationen på et godt samarbejde mellem Zonta Århus I + II , Zonta Viborg og Zonta Silkeborg.

Kampagnen SIG NEJ SIG FRA er afledt af den internationale kampagne ZONTA SAYS NO TO VIOLENCE og er en optakt til Zontas 100 års jubilæum i 2019. Jo større opbakning fra de enkelte Zontaklubber – jo større er chancen for, at vi kan fortsætte det østjyske samarbejde i jubilæums-året.

Klik her for at se hele invitationen.

8 gymnasier har lagt et stort arbejde i vores projekt, og de fortjener, at så mange som muligt deltager, når vinderen skal afsløres. Medlemmer af Zonta er velkomne til at tage gæster med til arrangementet.

Hver af de 4 Zonta klubber skal stille med 4 medlemmer til at hjælpe med praktikken på selve dagen. Tilmeld dig som hjælper ved at skrive til Charlotte Kold.

 

FAKTA:

Dato:
Lørdag den 24. november 2018
Kl  12.30 – 15.30
(De 4 hjælpere skal møde kl 10.30)

Sted:
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

Køb Zonta Silketørklæder

Zonta Silkeborg har fået produceret et silketørklæde som vores repræsentanter for Danmark har købt og anvendt til eget brug under 64th Convention i Yokohama, Japan 2018.

Tørklædet vakte glæde og beundring og efterspørges nu også fra andre, udenlandske klubber. Derfor har vi i Zonta Silkeborg besluttet at sætte en ny produktion i gang, så hvis du ikke nåede at købe et tørklæde ved første leveringsrunde, så kan du nå det endnu.

Tørklædet er i 100% silketwill str.80×80 cm, produceret i Italien og derfor i en super kvalitet. Der er anvendt Zonta Centennial logo i de officielle farver.

Da Zonta markerer sit 100 års jubilæum fra 2018 og indtil 2020, har vi i Zonta Silkeborg besluttet, at dette tørklæde kan bestilles til jeres klubmedlemmer til en pris på 240,-kr ved en samlet bestilling, dog skal hver enkelt medlem betale 299,- kr til deres klub. Så har jeres klub et overskud på 59,- kr ved hver tørklæde. Det kunne også være en ide at bestille yderligere tørklæder til Zonta Events, fx 30-50 stk pr. klub, og måske lave et overskud på hver tørklæde på 59,- kr.

Bemærk, at det er vigtigt, at prisen på 299,- kr overholdes til videresalg.

Deadline på samlet bestilling til de enkelte klubber er den 10 oktober, dermed kan tørklædet formentlig leveres midt/slut november. Når I har det endelige antal, som I vil bestille, så send en mail til mathlau@mail.dk. Derefter modtager I mail med bekræftelse og angivelse af det beløb, som skal indbetales.

Betaling for tørklæderne á 240,- kr + fragt 60,- kr overføres samlet til Zonta Silkeborgs konto: 2380-4395-367-108. Husk at angive klub navn/navn og leveringsadresse!!

For jer og for os er det bedst med en samlet levering til hver enkelt klub, så sparer vi tid og I sparer porto.