mother

 

 

dortef

Dorte Fritzemeier

Set & sket

Juni 2017 

Vi startede mødet på Museum Silkeborg, hvor Mette Bundgård bød velkommen med en kort introduktion af Tollund manden og udstillingen FACE. The Exhibition, derefter fik vi en interessant rundvisning.

Vi kørte til Indelukket, hvor aktivitetsudvalget serverede dejlige sandwich med vin og kaffe, et hyggeligt arrangement, hvor snakken gik lifligt, som den plejer, når ZONTA pigerne er samlet.

Maj 2017 

Mødet foregik på Neder Kjærsholm Hovedgaard i Kjellerup.

Ejeren fortalte om stedet og deres vin produktion. I 2009 blev der plantet 6700 vinstokke og de var i top 5 i DK, nu er det blevet in, at avle vin, så flere er kommet til.  Nyeste ide på stammen, er at de har kastet sig over produktion af Rom.

April 2017 Årsmøde 

Marts 2017

Tina Winther Frandsen, Analyseafdelingen i Jyske Bank, talte om Europa i en brydningstid med store økonomiske og politiske udfordringer. Tina kom med et kig i krystalkuglen. Udgangspunktet var dels det, der skete i 2016, dels de begivenheder, som ligger lige om hjørnet.

Februar 2017

Kvinder i uniform –  kvinder i forsvaret i en mandsverden ved Anne Christiane Castenschiold Bill, som har været i forsvaret i 30 år.

November 2016

“Banko og Bobler”, Zontas novembermøde,  blev en fin aften med et overskud på 20.000 kr. Pengene overrækkes Mødrehjælpen i Silkeborg af Annie og Gitte.

Oktober

Oktobermødet i Zonta Silkeborg bød på et indblik i, hvad der sker på Silkeborg Krisecenter.

Anette serverede stjerneskud og chokoladekage i Sejs Multihus. Det var flot at være i stand til at huse os med så kort varsel.

Vores gæst, Dorte Fritzemeier, fortalte om Silkeborgs Krisecenter, som hjælper kvinder og børn i voldsramte familier. Silkeborg har haft et krisecenter siden 1981; det ligger nu i Markedsgade. Som indledning takkede Dorte for støtten fra Zonta (6.000 kr. til Hjemlig hygge).Serviceloven siger, at der skal tilbydes beskyttede rammer for kvinder, der er udsat for vold i de nære relationer. Man har RET til at bede om hjælp. Centret har ret til at sende regning til den kommune, hvor kvinden kommer fra.

Der kommer 30-40 om året og det samme antal børn. Ikke misbrugere eller psykisk syge, kun voldsramte. Cirka 2.000 kvinder årligt i DK. Cirka 64 % udlændinge i år. Når en kvinde kommer ind, bliver hun taget hånd om: Er det her? Er det os? Skilsmisse? Økonomi? Ny bolig? Lån til indskud? Børnene? Og der bliver fulgt op med Rådgivning, et halvt år efter at hun er flyttet for sig selv.