Set & sket

December 2018

Det sidste klubmøde før jul begyndte i Silkeborg Kirke på Torvet i Silkeborg, hvor medlem af menighedsrådet og tidl. museumsdirektør Chr. Fischer fortalte om kirken og dens historie, og gav en guidet rundvisning i kirkerummet. Derefter berettede musikterapeut Annette Majlund om sit arbejde særligt med døende og deres familie på hospice i Esbjerg. Et meget bevægende indlæg ledsaget af smuk musik. Dagen blev rundet af med en herlig middag på Café Drewsens.

November 2018

“Sig NEJ – sig fra!” – Østjysk Zonta arrangement i samarbejde med 8 gymnasier.

Banko & Bobler i Lunden Silkeborg. Der var rekorddeltagelse med 166 tilmeldte bankospillere til bobler, bankospil, amerikansk lotteri og masser af gevinster.

Oktober 2018

Hjemmemøde på Restaurant Karoline Amalie.

September 2018

Golfdag i Himmelbjerg Golfklub. En herlig dag med hygge og fantastisk samvær i det fri.

Hjemmemøde på Restaurant Karoline Amalie

Juni 2018

Sommerudflugt

Maj 2018

Dobbeltforedrag på Medborgerhuset, Silkeborg. Mød bl.a. heilpraktiker Peer Heissel, der holder indlægget: Dit ansigt er en sladrehank.

April 2018 

Fællesmøde i kvindeklubberne i Silkeborg med indlæg af Inger Støjberg.

Årsmøde på Karoline Amalie

Marts 2018 

Madværkstedet Silkeborg. Vi tager skåneærmerne på og hygger os med at lave noget lækkert mad i fællesskab.
”Magi opstår, når flere mennesker står med næsen ind over den samme gryde for at lykkes”

Februar 2018

Virksomhedbesøg hos Anette Kubel og  A Hereford Beefstouw i Århus.

Januar 2018 

Nytårs møde på Karoline Amalie. Vi overrækker Silkeborg Krisecenter en donation på kr. 10.000 og ser filmen fra Grønland.

December 2017

Julemøde på Karoline Amalie, julehygge, dejlig mad og bankospil.

November 2017 

Banko og bobler i Lunden Silkeborg. Der var omkring 140 bankospillere til bobler, bankospil og masser af gevinster.

Oktober 2017

Medlemsmøde på Karoline Amalie.

September 2017 

Jubilæums 25 år den 1. september 2017.

På den smukkeste september aften startede vi det store 25 års jubilæum på Karoline Amalie, med brusende bobler. Vi havde en festlig aften med dejlige indslag og desuden besøg af landsformand Lisbeth Løvenov.

August 2017 

Vi besøger Dyrlægegården på Samsø, en fantastisk tidslomme, som Annie og Henrik har lagt 43 års arbejde i.

Vi så Møllebakke udsigtstårn og derefter var vi klar til at matche den festlige chauffør Svend, som kørte os rundt i Dirch Passers gamle skolebus.

Juni 2017 

Vi startede mødet på Museum Silkeborg, hvor Mette Bundgård bød velkommen med en kort introduktion af Tollund manden og udstillingen FACE. The Exhibition, derefter fik vi en interessant rundvisning.

Vi kørte til Indelukket, hvor aktivitetsudvalget serverede dejlige sandwich med vin og kaffe, et hyggeligt arrangement, hvor snakken gik lifligt, som den plejer, når ZONTA pigerne er samlet.

Maj 2017 

Mødet foregik på Neder Kjærsholm Hovedgaard i Kjellerup.

Ejeren fortalte om stedet og deres vin produktion. I 2009 blev der plantet 6700 vinstokke og de var i top 5 i DK, nu er det blevet in, at avle vin, så flere er kommet til.  Nyeste ide på stammen, er at de har kastet sig over produktion af Rom.

April 2017 Årsmøde 

Marts 2017

Tina Winther Frandsen, Analyseafdelingen i Jyske Bank, talte om Europa i en brydningstid med store økonomiske og politiske udfordringer. Tina kom med et kig i krystalkuglen. Udgangspunktet var dels det, der skete i 2016, dels de begivenheder, som ligger lige om hjørnet.

Februar 2017

Kvinder i uniform –  kvinder i forsvaret i en mandsverden ved Anne Christiane Castenschiold Bill, som har været i forsvaret i 30 år.

November 2016

“Banko og Bobler”, Zontas novembermøde,  blev en fin aften med et overskud på 20.000 kr. Pengene overrækkes Mødrehjælpen i Silkeborg af Annie og Gitte.

Oktober

Oktobermødet i Zonta Silkeborg bød på et indblik i, hvad der sker på Silkeborg Krisecenter.

Anette serverede stjerneskud og chokoladekage i Sejs Multihus. Det var flot at være i stand til at huse os med så kort varsel.

Vores gæst, Dorte Fritzemeier, fortalte om Silkeborgs Krisecenter, som hjælper kvinder og børn i voldsramte familier. Silkeborg har haft et krisecenter siden 1981; det ligger nu i Markedsgade. Som indledning takkede Dorte for støtten fra Zonta (6.000 kr. til Hjemlig hygge).Serviceloven siger, at der skal tilbydes beskyttede rammer for kvinder, der er udsat for vold i de nære relationer. Man har RET til at bede om hjælp. Centret har ret til at sende regning til den kommune, hvor kvinden kommer fra.

Der kommer 30-40 om året og det samme antal børn. Ikke misbrugere eller psykisk syge, kun voldsramte. Cirka 2.000 kvinder årligt i DK. Cirka 64 % udlændinge i år. Når en kvinde kommer ind, bliver hun taget hånd om: Er det her? Er det os? Skilsmisse? Økonomi? Ny bolig? Lån til indskud? Børnene? Og der bliver fulgt op med Rådgivning, et halvt år efter at hun er flyttet for sig selv.