Banko & Bobler

12. november 2018 er Zonta Silkeborg igen vært ved en forrygende gang Banko & Bobler. 

Du får en lækker tapas-menu og smager på fantastiske “bobler”. Du får 3 spilleplader til bankospillet og kan øge dine gevinstchancer yderligere ved at købe ekstra plader og deltage i amerikansk lotteri. Og naturligvis kan du også købe lækkert hjemmebag samt kaffe, te, vin, vand og øl.

Det bliver festligt, fornøjeligt og som sædvanligt proppet med fantastiske gevinster, så tag naboen, ægtefællen, ungerne og vennerne under armen og kig forbi til en hyggelig aften, hvor du samtidig støtter et godt formål.

Der er begrænset antal pladser – så skynd dig at tilmelde dig via MOBILEPAY kr. 250 pr/person på 4098 1332 – husk at skrive Banko og dit navn.

NB: For at sikre, at der er Tapas og Bobler til alle, er der kun adgang via billet købt på forhånd.

Zonta arbejder for at styrke kvinders livsvilkår både internationalt, nationalt og lokalt, og dagens overskud går ubeskåret til det arbejde – i år særligt til to projekter:

”Giv en pige ret”.

Projektet arbejder for at sikre piger i Mali rettigheden til at eksistere! Man sikrer ganske enkelt, at der udstedes en fødselsattest til pigen, for med fødselsattesterne følger en række, helt basale rettigheder, som de unge kvinder ikke har haft indtil videre:

  • retten til at komme i skole,
  • at de kan få et identitetskort, som giver retten til at stemme
  • at de kan rejse frit i Mali,
  • at de kan oprette en bankkonto
  • at de kan få en vielsesattest. Med en vielsesattest får man også adgang til at eje egen bolig, og få forældremyndighed over børn ved en eventuel skilsmisse, eller at arve efter sin afdøde mand.

Hvis du vil læse mere om projektet – så læs mere her.

Mødrehjælpens Julehjælp

Mødrehjælpens juleindsamling er et pengebeløb og tilbud om rådgivning, så familierne kan komme ud af den sårbare situation, de står i. En typisk ansøger er en enlig forælder med to eller flere børn, som her kan få hjælp til julemiddag og julegaver. Samtidig er julehjælpen også hjælp til selvhjælp via rådgivning. Det betyder, at man får rådgivning fra professionelle socialrådgivere. Erfaringerne viser, at det er den bedste måde at hjælpe familierne ud af den svære situation, som har gjort, at de har måtte søge julehjælp. Cirka halvdelen af de indsamlede midler til julehjælpen anvendes til den mere langsigtede rådgivning.

Hvis du vil læse mere om projektet  – så læs mere her.

Den resterende del af overskuddet vil blive anvendt til Zonta Silkeborgs ”faste donationer” – bl.a. SOS Børnebyerne.