Set & sket

December 2020

Efter at vi pga restriktioner måtte aflyse vores november-møde, var det dejligt, at de nye Corona regler gjorde det muligt at afholde vores julemøde under visse betingelser.

Restaurant Vejlsøhus havde styr på reglerne og lavede en bordopstilling og servering, der var inden for rammerne.

Vi fik en 3-retters julemenu og Mette Østergård og Asger Højer leverede en dejlig musikalsk underholdning, der bragte julestemningen frem.

Vi optog 2 nye medlemmer og ønskede hinanden GOD JUL og håbede, at vi kunne mødes igen til den planlagte Nytårskur 13. januar 2021.

 

Oktober 2020

Vi var på besøg på Himmelbjerggården hvor vi hørte om stedets vision og værdigrundlag.

Aftenens foredragsholder var A. Raaby der fortalte om ”Hvordan tilfældigheder kan være game changer i vores liv”

 

September 2020

Vi afholdt vores første klubhus på Restaurant Vejlsøhus og vi var meget tilfredse med både middagen og lokalet.

Aftenens foredragsholdere var advokaterne Karen Marie Jespersen og Christina Ruby, der fortalte om hvordan og hvorfor man bør lave en ”Fremtidsfuldmagt”

 

August 2020

Det blev til en rigtig hedebølge-dag på Restaurant Hjejlen, som serverede en god, let salat, mens Rikke Ravn fortalte meget oplagt, levende og let tilgængeligt om sit arbejde inden for Kriminalforsorgen. Det blev til et lærerigt og spændende foredrag om diagnoser og personlighedsfortyrrelser.

Aftenens møde blev også præget af den aktuelle coronasituation i Silkeborg, så sangen måtte vi springe over. Vi havde dog stadig en virkelig hyggelig aften, der var præget af, at vi havde savnet at mødes og hilse på hinanden – på afstand og med håndsprit, men stadig vidunderligt.

 

Juni 2020 – sommermøde

Vi mødtes i det smukkeste vejr ved foden af Himmelbjergtårnet til et køligt glas rosé. Det var skønt at være sammen igen og snakken gik livligt, mens vi alle nød den vidunderlige udsigt på en skøn sommerdag.

Tilbage ved Hotel Himmelbjerget fik vi formandens beretning om årets gang i Zonta Silkeborg. Beretningen var blevet udsat fra det aflyste årsmøde. Der var hygge bagefter med lækker mad og gode sange.

 

Marts 2020

Marts måneds klubmøde blev stærkt præget af den aktuelle situation, hvor coronaviruset nåede til Danmark og Silkeborg. Indlægsholderen meldte afbud, og mødet blev formelt aflyst – men det skete så sent, at man gennemførte med de fremmødte.

En lille sluttet kreds – og to gæster – kunne derfor gennemføre, og havde en hyggelig aften hos Restaurant Hjejlen.

 

Februar 2020

19. februar var Zonta Silkeborg på besøg hos TV2 Østjylland. Et fantastisk inspirerende og spændende aften, der gav dybere indsigt i det journalistiske arbejde og redigerings- og billedmæssige håndværk, der ligger bag hvert enkelt lille indslag i en nyhedsudsendelse. Aftenen blev rundet af med en rundvisning i de forskellige lokaler – en ganske overraskende oplevelse. De var i mange tilfælde forbavsende små og kun besat af en enkelt person, som styrer slagets gang elektronisk – slet ikke som på film, hvor der altid er mennesker bag hvert et kamera.

This slideshow requires JavaScript.

Januar 2020

Den 8. januar 2020 holdt Zonta Silkeborg for første gang Nytårskur, med festlige bobler og donation af de i 2019 indsamlede midler. Det blev er dejlig, hyggelig og festlig aften, som herefter vil blive indfært som fast tradition.

På dagen havde vi besøg af Zontas landsformand, Aase Schmidt, der fortalte om Zonta globalt og nationalt. Zonta er et erhvervsnetværk og et velgørenhedsnetværk med 21 klubber i DK med i alt 559 medlemmer. Landsformanden kunne blandt andet berette, at der bliver lyttet til Zonta, både i FN og i Kvinderådet – og dertil medbragte hun ros og tak til Zonta Silkeborg, som er en mønsterklub.

Bestyrelsen rettede en stor tak til de udvalg, der i dette regnskabsår har indtjent store beløb – og dermed gjort det muligt at donere samlet 66.000 kr. til velgørende formål. Det kan alene lade sig gøre, fordi der gennem året er ydet en stor indsats fra Golfudvalget, Banko&Bobler, Donationsudvalget og Pengeudvalget.

Årets donationer går til:

Kr. 20.000 – Ending Child Marriage
Kr. 20.000 – børnehjemmet Grønland
Kr. 10.000 – Giv en pige ret
Kr. 10.000 – Mødrehjælpens julehjælp
Kr. 2.600 – SOS Børnebyerne
Kr. 2.600 – Plan/Børnefonden

Økologiske bleer m.v. til hhv. Silkeborg & Herning Krisecentre.

En særlig tak til Karin Mørk, som på trods af sygeorlov og krykker har lavet et stort forarbejde til vores Nytårskur.

Zonta Silkeborgs trofaste vært, Rikke Brockstedt på Restaurant Karoline Amalie, må af personlige årsager holde pause i 2020, hvorfor klubbens hjemmemøder kommer til at ligge på Restaurant Hjejlen.

Deltagerne takker for en dejlig aften.

December 2019

Julemiddag, julesange og julequiz med gevinster, indlæg af præst Charlotte Rune Nielsen og masser af hygge! Glædelig jul!

November 2019

Banko & Bobler – fuldstændigt udsolgt!

Oktober 2019

Medlemsmøde på Restaurant Hjejlen med indlæg om førstehjælp og brug af hjertestartern

September 2019

Zonta på folkemødet

Distriktskonference i København

Zonta Hjemmemøde – med besøg ‘back stage’ i JYSK Musikteater under prøverne til “The Sound of Music”

Zonta 100 år – golfmatch

August 2019

Medlemsmøde på Restaurant Karoline Amalie med indlæg og inspiration fra Dorte Prang, der fortalte om den svære situation som nær pårørende til et selvmord og om tiden efter, der var stærkt medvirkende til at hun ændrede livsbane hen imod et virke som clairvoyant medie, og med tilbud om såvel healing som hypnose i egen klinik.

Juni 2019

Et skønt udemøde, der gav Zonta Silkeborg et eksklusivt blik ind bag facaden hos én af Silkeborg-områdets markante virksomheder, Mascot. Vi fik en rundvisning i produktion og lager af direktør Michael Grosbøl og et fint indblik i, hvad det kræver at drive produktionsvirksomhed i dagens Danmark. En stor tak til familien Grosbøl for deres varme gæstfrihed!

Maj 2019

Et anderledes klubmøde indeholdt masser af ny viden om stemmen og masser af musik- og sangglæde – og lektioner i at synge opera.

April 2019

10. april 2019 holdt Zonta Silkeborg årsmøde på Restaurant Karoline Amalie. Det seneste års fokus har været på at indsamle penge, hvilket kan siges at være lykkedes. Enkelt eksempler:

  • Salg af Zonta-tørklæder har givet et overskud på 15.000 kr.
  • Zonta-golf arrangementet har alene fra Amerikansk lotteri givet et overskud på 9.000 kr.
  • Maj måneds foredrag gav et overskud på 8.000 kr.

Årsmødet resulterede tillige i en ny formand, Jette Philipsen.

Marts 2019

Zonta Viborg holder loppemarked med salg af tasker i Pakhuset den 10. marts 2019. Har du en taske eller to i overskud, så kan du donere dem ved at aflevere dem hos Anna Marie på adressen Hvinningdalvej 57, så vil hun tage dem med til Viborg. Overskuddet går til krisecentret i Viborg.

Marts 2019

Et dejligt klubmøde startede med lagersalg hos bolig- og interiørvirksomheden Au Maison i Hammel med en efterfølgende rundvisning og indlæg om virksomhedens imponerende historie. Derefter afsluttede aftenen stemningsfuldt og lækkert på Restaurant Italia i Hammel.

Februar 2019

Udemøde på Grauballe Bryghus med rundvisning, ølsmagning og tapas. Et virkeligt hyggeligt møde med mange fremmødte til trods for, at mødet lå lige midt i den traditionelle vinterferieuge 7. Der blev spurgt flittigt og fortalt underholdende om ølbrygningens ædle kunst, og efterfølgende fik mødedeltagerne rig lejlighed til at smage på de vidt forskellige varianter af øl, der brygges på Grauballe Bryghus. En helt igennem hyggelig og hjertevarm februaraften.

Januar 2019

Hjemmemøde på Restaurant Karoline Amalie.

December 2018

Det sidste klubmøde før jul begyndte i Silkeborg Kirke på Torvet i Silkeborg, hvor medlem af menighedsrådet og tidl. museumsdirektør Chr. Fischer fortalte om kirken og dens historie, og gav en guidet rundvisning i kirkerummet. Derefter berettede musikterapeut Annette Majlund om sit arbejde særligt med døende og deres familie på hospice i Esbjerg. Et meget bevægende indlæg ledsaget af smuk musik. Dagen blev rundet af med en herlig middag på Café Drewsens.

November 2018

“Sig NEJ – sig fra!” – Østjysk Zonta arrangement i samarbejde med 8 gymnasier.

Banko & Bobler i Lunden Silkeborg. Der var rekorddeltagelse med 166 tilmeldte bankospillere til bobler, bankospil, amerikansk lotteri og masser af gevinster.

Oktober 2018

Hjemmemøde på Restaurant Karoline Amalie.

September 2018

Golfdag i Himmelbjerg Golfklub. En herlig dag med hygge og fantastisk samvær i det fri.

Hjemmemøde på Restaurant Karoline Amalie

Juni 2018

Sommerudflugt

Maj 2018

Dobbeltforedrag på Medborgerhuset, Silkeborg. Mød bl.a. heilpraktiker Peer Heissel, der holder indlægget: Dit ansigt er en sladrehank.

April 2018 

Fællesmøde i kvindeklubberne i Silkeborg med indlæg af Inger Støjberg.

Årsmøde på Karoline Amalie

Marts 2018 

Madværkstedet Silkeborg. Vi tager skåneærmerne på og hygger os med at lave noget lækkert mad i fællesskab.
”Magi opstår, når flere mennesker står med næsen ind over den samme gryde for at lykkes”

Februar 2018

Virksomhedbesøg hos Anette Kubel og  A Hereford Beefstouw i Århus.

Januar 2018 

Nytårs møde på Karoline Amalie. Vi overrækker Silkeborg Krisecenter en donation på kr. 10.000 og ser filmen fra Grønland.

December 2017

Julemøde på Karoline Amalie, julehygge, dejlig mad og bankospil.

November 2017 

Banko og bobler i Lunden Silkeborg. Der var omkring 140 bankospillere til bobler, bankospil og masser af gevinster.

Oktober 2017

Medlemsmøde på Karoline Amalie.

September 2017 

Jubilæums 25 år den 1. september 2017.

På den smukkeste september aften startede vi det store 25 års jubilæum på Karoline Amalie, med brusende bobler. Vi havde en festlig aften med dejlige indslag og desuden besøg af landsformand Lisbeth Løvenov.

August 2017 

Vi besøger Dyrlægegården på Samsø, en fantastisk tidslomme, som Annie og Henrik har lagt 43 års arbejde i.

Vi så Møllebakke udsigtstårn og derefter var vi klar til at matche den festlige chauffør Svend, som kørte os rundt i Dirch Passers gamle skolebus.

Juni 2017 

Vi startede mødet på Museum Silkeborg, hvor Mette Bundgård bød velkommen med en kort introduktion af Tollund manden og udstillingen FACE. The Exhibition, derefter fik vi en interessant rundvisning.

Vi kørte til Indelukket, hvor aktivitetsudvalget serverede dejlige sandwich med vin og kaffe, et hyggeligt arrangement, hvor snakken gik lifligt, som den plejer, når ZONTA pigerne er samlet.

Maj 2017 

Mødet foregik på Neder Kjærsholm Hovedgaard i Kjellerup.

Ejeren fortalte om stedet og deres vin produktion. I 2009 blev der plantet 6700 vinstokke og de var i top 5 i DK, nu er det blevet in, at avle vin, så flere er kommet til.  Nyeste ide på stammen, er at de har kastet sig over produktion af Rom.

April 2017 Årsmøde 

Marts 2017

Tina Winther Frandsen, Analyseafdelingen i Jyske Bank, talte om Europa i en brydningstid med store økonomiske og politiske udfordringer. Tina kom med et kig i krystalkuglen. Udgangspunktet var dels det, der skete i 2016, dels de begivenheder, som ligger lige om hjørnet.

Februar 2017

Kvinder i uniform –  kvinder i forsvaret i en mandsverden ved Anne Christiane Castenschiold Bill, som har været i forsvaret i 30 år.

November 2016

“Banko og Bobler”, Zontas novembermøde,  blev en fin aften med et overskud på 20.000 kr. Pengene overrækkes Mødrehjælpen i Silkeborg af Annie og Gitte.

Oktober

Oktobermødet i Zonta Silkeborg bød på et indblik i, hvad der sker på Silkeborg Krisecenter.

Anette serverede stjerneskud og chokoladekage i Sejs Multihus. Det var flot at være i stand til at huse os med så kort varsel.

Vores gæst, Dorte Fritzemeier, fortalte om Silkeborgs Krisecenter, som hjælper kvinder og børn i voldsramte familier. Silkeborg har haft et krisecenter siden 1981; det ligger nu i Markedsgade. Som indledning takkede Dorte for støtten fra Zonta (6.000 kr. til Hjemlig hygge).Serviceloven siger, at der skal tilbydes beskyttede rammer for kvinder, der er udsat for vold i de nære relationer. Man har RET til at bede om hjælp. Centret har ret til at sende regning til den kommune, hvor kvinden kommer fra.

Der kommer 30-40 om året og det samme antal børn. Ikke misbrugere eller psykisk syge, kun voldsramte. Cirka 2.000 kvinder årligt i DK. Cirka 64 % udlændinge i år. Når en kvinde kommer ind, bliver hun taget hånd om: Er det her? Er det os? Skilsmisse? Økonomi? Ny bolig? Lån til indskud? Børnene? Og der bliver fulgt op med Rådgivning, et halvt år efter at hun er flyttet for sig selv.